Practice Questions with Answers - Multiple Choice Questions

MCQ Questions for Class 9 Science Chapter 6 Tissues

MCQ Questions for Class 9 Science Chapter 6 Tissues

 

Multiple Choice Questions

Question 1.
Which tissue is present at the growing tips of stem and roots ?
(a) Permanent
(b) Meristematic
(c) Conductive
(d) Complex

Answer

Answer: (b) Meristematic


Question 2.
Blood is a type of:
(a) connective tissue
(b) muscular tissue
(c) nervous tissue
(d) epithelial tissue

Answer

Answer: (a) connective tissue


Question 3.
Brain is composed of:
(a) muscular tissue
(b) connective tissue
(c) nervous tissue
(d) epithelial tissue

Answer

Answer: (c) nervous tissue


Question 4.
The heart of organisms is made up of:
(a) muscular tissue
(b) connective tissue
(c) nervous tissue
(d) epithelial tissue

Answer

Answer: (a) muscular tissue


Question 5.
Skin of hand is composed of:
(a) muscular tissue
(b) connective tissue
(c) nervous tissue
(d) epithelial tissue

Answer

Answer: (d) epithelial tissue


Question 6.
Water and minerals are transported by:
(a) phloem
(b) cavities
(c) xylem
(d) all of them

Answer

Answer: (c) xylem


Question 7.
Stomata are found:
(a) in the epidermis of leaf
(b) in xylem
(c) in phloem
(d) collenchyma

Answer

Answer: (a) in the epidermis of leaf


Question 8.
Which muscles act involuntarily?
(i) Striated muscles
(ii) Smooth muscles
(iii) Cardiac muscles
(iv) Skeletal muscles
(a) (i) and (ii)
(b) (ii) and (iii)
(c) (iii) and (iv)
(d) (i) and (iv)

Answer

Answer: (b) (ii) and (iii)


Question 9.
Which is not a function of epidermis?
(a) Protection from adverse condition
(b) Gaseous exchange
(c) Conduction of water
(d) Transpiration

Answer

Answer: (c) Conduction of water


Question 10.
Cartilage is not found in:
(a) nose
(b) ear
(c) kidney
(d) larynx

Answer

Answer: (c) kidney