Practice Questions with Answers - Multiple Choice Questions

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Grammar सन्धिः

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Grammar सन्धिः

 

Question 1.
स: नायकः ……………… (अस्-लङ्)
(क) अस्ति
(ख) आसीत्
(ग) भविष्यति
(घ) अस्तु

Answer

Answer: (ख) आसीत्


Question 2.
त्वम् का …………. (अस्-लट)
(क) असि
(ख) स्मः
(ग) स्थ
(घ) अस्ति

Answer

Answer: (क) असि


Question 3.
भारतम् प्रगतिम् ………….. (कृ-लुट्)
(क) करोतु
(ख) करिष्यतः
(ग) करिष्यति
(घ) करिष्यथ:

Answer

Answer: (ग) करिष्यति


Question 4.
छात्राः पुस्तकानि ……………… (पठ्-लट)
(क) पठन्ति
(ख) पठन्तु
(ग) पठिष्यन्ति
(घ) पठेयुः

Answer

Answer: (क) पठन्ति


Question 5.
त्वम् ह्यः कुत्र ………….. (अस्-लङ्)
(क) आसीत्
(ख) आस्त
(ग) आसी:
(घ) आस्म

Answer

Answer: (ग) आसी:


Question 6.
सः तत्र न ……………. (पठ्-लङ्)
(क) अपठः
(ख) अपठत्
(ग) अपठत
(घ) अपठतम्

Answer

Answer: (ख) अपठत्


Question 7.
माता पुत्र सेवाम् ……………. (कृ-लट)
(क) करोति
(ख) करोसि
(ग) करोतु
(घ) कुर्यात्

Answer

Answer: (क) करोति


Question 8.
सेवकः स्वामिनम् ……………..। (सेव्–लट)
(क) सेवसे
(ख) सेवति
(ग) सेवते
(घ) सेवेथे

Answer

Answer: (ग) सेवते